Inspiratie

Hoe een zwembad winterklaar maken

Ben je op zoek naar advies om jouw zwembad winterklaar te maken?
Geen idee wanneer je daar nu precies moet aan beginnen?


We gingen te rade bij een van onze verdelers. Jurgen is zaakvoerder van Houtcreatie Ghekiere en nam even tijd om al onze zwembadvragen te beantwoorden.  


Lees hier het interview en kom alles te weten over hoe je jouw zwembad winterklaar maakt.

Lees meer

Kerst vieren in je tuin

Een kerstfeest in je eigen tuin is altijd een goed idee. Zo vier je Kerstmis met een gezonde portie buitenlucht in een gezellige setting die je volledig naar wens kunt inkleden. We geven je graag tips hoe je dit jaar jouw tuin kunt intrekken met de feestdagen.

Lees meer

5 tips voor jouw tuinmeubelen buiten in de winter

Wanneer je tuinmeubels aanschaft, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van ze gebruik kunnen maken. Hoewel jouw meubels in de herfst en winter nauwelijks gebruikt worden, is het toch belangrijk om ze voor te bereiden op de vorst, sneeuw en regenstormen. We geven je graag advies om ze goed te kunnen beschermen tegen alle weersomstandigheden. Lees hier onze tips voor jouw houtbescherming buiten.

Lees meer

Tuintips tijdens de wintermaanden

Een nieuw jaar betekent het aanbreken van een nieuwe cyclus. In januari is de tuin in rust, maar er zijn vaak vorstvrije periodes waarin u van alles kunt doen ter voorbereiding en bescherming van uw tuin.


We delen graag enkele tips voor uw tuin tijdens de wintermaanden.

Lees meer

Hoe een tuinafsluiting plaatsen

Met jonge kinderen of loslopende huisdieren biedt een tuinomheining een ideale oplossing om uw tuin veilig en esthetisch af te sluiten.
Bovendien creëert u privacy en rust met tuinschermen.


U vindt ze in allerlei materiaalsoorten en mogelijkheden terug in het aanbod van Exterior Living.
We helpen u graag op weg aan de hand van onderstaand stappenplan gevuld met extra tips en advies bij het plaatsen van een tuinafsluiting.

Lees meer

Ontdek de voordelen van WPC

In plaats van hout kan er ook geopteerd worden voor tuinconstructies gemaakt met WPC. Dit materiaal kent de positieve eigenschappen van hout en kunststof gecombineerd. Zowel WPC als hout zijn erg geschikt voor buitengebruik, maar het zijn totaal verschillende materialen met elk hun specifieke kenmerken.


 

Lees meer

Uw tuinhuis opknappen

Past het tuinhuis die al jaren in uw tuin staat niet meer bij uw stijl? Of wilt u uw houten tuinconstructie graag een beschermlaag geven?


Dan kunt u opteren om uw tuinconstructie te verven of beitsen. Een opknapbeurt is niet enkel een esthetisch voordeel, het beschermt ook uw constructie en helpt het langer te behouden.

Lees meer

Geniet van Ibiza sfeer in jouw tuin!

Leef het hele jaar door aangenaam buiten met onze Maluwi overkapping in een zalige Ibiza-style. Kies voor kwaliteit én design uit duurzame materialen voor jouw droomtuin.

Lees meer

Hoe kies je een tuinafsluiting?

Met een tuinscherm benadrukt u de stijl van uw tuin. Hebt u een strakke moderne of eerder een landelijke tuin? Stem uw poort, afsluiting en tuindecoratie hier op af en creëer uniformiteit en rust.

Lees meer

Tips voor thuisblijvers

Nu we massaal thuis zitten, met of zonder kinderen en met of zonder werk dat nog doorloopt, durven we ons wel eens te vervelen. Zeker als het zonnetje zo mooi schijnt, willen we niets liever dan naar buiten gaan. Wij geven u graag enkele tips om uw tijd (nuttig) te spenderen.

Lees meer

Wat is er aan de hand met de houtprijzen?

Hout begon in 2020 al schaars te worden en in 2021 zet deze trend zich heus verder.
Het gevolg is een prijsstijging voor diverse houtsoorten. Hoe komt dit precies? Een woordje uitleg:

Lees meer

Een tuin voor elk seizoen

De zomer is net voorbij. De bladeren van de bomen verkleuren en de temperaturen dalen. Toch nemen we geen afscheid van onze tuin. Meer en meer willen we het hele jaar door in onze tuin vertoeven, maar hoe creëert u nu een tuin voor elk seizoen? In deze blogpost lijsten we enkele tips op om van uw tuin een volwaardige leefruimte te maken.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een carport?

Uw auto houdt, waarschijnlijk net zoals uzelf, niet van alle weerselementen. Regen, kou, maar ook felle zon kunnen erg schadelijk zijn voor uw wagen. Heb je niet de mogelijkheid om uw auto binnen te zetten, maar wilt u hem wel beschermen? Een carport is een ideale oplossing. Hier leest u er alles over.

Lees meer

Een tuinhuis kopen voor de lente

In maart en april komen de eerste, langverwachte, warme zonnestralen waarbij u uiteraard zo snel mogelijk in uw tuin wil zitten. Een tuinhuis kan een mooie oplossing zijn voor de tussenseizoenen. U kan overdekt of zelfs binnen zitten in uw tuin, genieten van de zon, maar toch ook lekker warm zitten. Ontdek hier waarom u best een tuinhuis koopt voor de lente.

Lees meer

Ontdek de voordelen van thermowood

Thermowood is een goede vervanging voor exotisch hardhout omdat het uit duurzaam beheerde bossen komt uit het noorden van Europa. Dit hout is niet enkel duurzaam, maar ook ecologisch verantwoord. Dat is iets wat we erg belangrijk vinden. Ontdek hier meer over thermowood.

Lees meer

Buitenspeeldag: 5 activiteiten in uw eigen tuin

De eerste woensdag na de paasvakantie vieren we in Vlaanderen jaarlijks buitenspeeldag. De populaire kinderzenders staken alle programma’s om kinderen te stimuleren buiten te gaan spelen. We sommen graag enkele leuke buitenactiviteiten op.


Het blijven gekke tijden met de heersende coronamaatregelen, maar laat dat geen roet in het eten gooien. Naast lokale speelpleinen en bossen, kan buitenspelen natuurlijk ook in uw eigen tuin!

Lees meer

Gezellig relaxen het ganse jaar door.

GEZELLIG RELAXEN, HET HELE JAAR DOOR.


De tuin is een belangrijk onderdeel van ons huis geworden, waar we niet enkel op warme zomerdagen, maar het ganse jaar door willen van genieten. Pompoenen kerven in de herfst, een winterbarbecue met vrienden, een middagdutje onder de eerste zonnestralen in de lente? Wij van Exterior Living laten u graag het hele jaar door genieten van de buitenlucht.


Met onze Maluwi bijvoorbeeld, een constructie die volledig door uw creativiteit aan te kleden is, creëer je een extra buitenruimte, als verlengde van je huis.Hoe precies? Bekijk het hier.

Tuintrends voor 2021

De wereld is constant in beweging. Ook in en rondom uw woning zijn deze veranderingen zichtbaar.  Zo zijn er ieder jaar nieuwe tuintrends te spotten. Voor 2021 zien we een aantal elementen van de tuintrends uit 2020 terugkeren.


Wat zullen we in 2021 in tuinen zien verschijnen?
We zetten enkele verwachtingen op een rijtje, zodat u alvast inspiratie kunt opdoen! 

Lees meer