Inspiratie

KLAAR VOOR HET NAJAAR?


Na een fantastische zomer met zuiderse temperaturen zal het najaar ons weer verwelkomen met kleurige herfsttapijten, maar ook met de traditionele najaarsstormen. Het wordt dus tijd om onze auto en tuingereedschap te beschermen tegen gure weersomstandigheden zoals hagel regen en vorst. En dit doe je best met een carport of een garage.


Wat kies je best? Voor een carport heb je minder ruimte nodig, minder budget en kan je makkelijk aanbouwen aan je huis. Een garage zorgt er dan weer voor dat je al je materiaal volledig kan opbergen voor het blote oog. Opgeruimd staat netjes dus. Kies je voor hout of aluminium? Welke stijl past best bij uw woning? Veel zaken om rekening mee te houden in uw beslissingsproces. Wij werken sowieso met duurzame materialen en zorgen voor een kwalitatieve afwerking, dus dat kan je al afvinken.


Indien je wat hulp en advies kan gebruiken, staan onze professionals graag voor u klaar. Veel succes !

HOE KIES JE EEN TUINAFSLUITING?


Met een tuinscherm benadruk je de stijl van uw tuin. Hebt u een strakke moderne of eerder een landelijke tuin? Stem uw poort, afsluiting en tuindecoratie hier op af en creëer uniformiteit en rust.

Bent u gesteld op uw privacy, kies dan voor een volledig gesloten tuinscherm, zoals onze Caldeira bijvoorbeeld. Houdt u het liever wat luchtig en open, dan zal het Furnas scherm beter in uw smaak liggen. Of wat denkt u van onze eindeloze Eterno: een tuinwand waarbij geen tussenpalen te zien zijn en daardoor visueel een eindeloze tuinwand creëren. Tip : door het creëren van één lang geheel lijkt uw tuin optisch nog groter. Modern én rustgevend tegelijk, een visuele meerwaarde dus.


Mocht u geen fan zijn van hout of van onderhoud, kiest u best voor een onderhoudsvriendelijk tuinscherm in WPC (houtcomposiet). Houtcomposiet werd ontwikkeld met als doel het esthetisch karakter van hout te verenigen met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof. Dit materiaal is zeer UV-bestendig, bestand tegen insecten en schimmels en 100% waterresistent. Een aanrader dus.

GEZELLIG RELAXEN, HET HELE JAAR DOOR.


De tuin is een belangrijk onderdeel van ons huis geworden, waar we niet enkel op warme zomerdagen, maar het ganse jaar door willen van genieten. Pompoenen kerven in de herfst, een winterbarbecue met vrienden, een middagdutje onder de eerste zonnestralen in de lente? Wij van Exterior Living laten u graag het hele jaar door genieten van de buitenlucht.


Met onze Maluwi bijvoorbeeld, een constructie die volledig door uw creativiteit aan te kleden is, creëer je een extra buitenruimte, als verlengde van je huis.Hoe precies? Bekijk het hier.

WAAROM ONDERHOUD?


Zorg voor het juiste onderhoud zodat je jarenlang kan genieten van je tuinhout.


Hout krimpt en zwelt door de constante schommelingen van temperatuur en vochtigheid. Door de invloed van het klimaat (zon, regen, wind en temperatuur) kunnen dus barsten en scheuren ontstaan, maar die beïnvloeden de sterkte zeker niet. Het tuinhout blijft dus even stevig. Dit zijn de natuurlijke kenmerken van hout waar je voor kiest als voor hout kiest en scheurtjes of barsten kunnen worden opgeschuurd.

Blootstelling aan zon zorgt er ook voor dat het hout gaat vergrijzen. Wij vinden dit persoonlijk supermooi maar als je liever de originele kleur behoudt behandel je best je hout met een kleurloze beitd of eventueel een beits in een kleur naar keuze. Uw verfspecialist kan u ­verschillende verfbeitsen in mooie dekkende kleuren aanraden.

Hoe bescherm je je hout tegen vlekken? Behandel het tweemaal per jaar met een houtolie want vallende bladeren, stof, of zure regen kunnen vlekken veroorzaken. Vlekken van gemorste vloeistof? Probeer die onmiddellijk te verwijderen zodat de vloeistof niet in het hout kan dringen.


En voor de rest: genieten maar!