Inspiratie

Een tuin voor elk seizoen

De zomer is net voorbij. De bladeren van de bomen verkleuren en de temperaturen dalen. Toch nemen we geen afscheid van onze tuin. Meer en meer willen we het hele jaar door in onze tuin vertoeven, maar hoe creëert u nu een tuin voor elk seizoen? In deze blogpost lijsten we enkele tips op om van uw tuin een volwaardige leefruimte te maken.

Lees meer

Ontdek de voordelen van thermowood

Thermowood is een goede vervanging voor exotisch hardhout omdat het uit duurzaam beheerde bossen komt uit het noorden van Europa. Dit hout is niet enkel duurzaam, maar ook ecologisch verantwoord. Dat is iets wat we erg belangrijk vinden. Ontdek hier meer over thermowood.

Lees meer

Tips voor thuisblijvers

Nu we massaal thuis zitten, met of zonder kinderen en met of zonder werk dat nog doorloopt, durven we ons wel eens te vervelen. Zeker als het zonnetje zo mooi schijnt, willen we niets liever dan naar buiten gaan. Wij geven u graag enkele tips om uw tijd (nuttig) te spenderen.

Lees meer

Een tuinhuis kopen voor de lente

In maart en april komen de eerste, langverwachte, warme zonnestralen waarbij je uiteraard zo snel mogelijk in je tuin wil zitten. Een tuinhuis kan een mooie oplossing zijn voor de tussenseizoenen. Je kan overdekt of zelfs binnen zitten in je tuin, genieten van de zon, maar toch ook lekker warm zitten. Ontdek hier waarom je het best een tuinhuis koopt voor de lente.

Lees meer

Nieuwste tuintrends van 2020

Mensen genieten steeds meer van hun tuin en dat is in 2020 niet anders. We zien duidelijke trends waarbij de landelijke stijl weer helemaal terugkomt, de inner retreat belangrijk wordt en ook invloeden van andere culturen zich zullen mengen in de Belgische tuinen. We geven u graag een gids met de nieuwste tuintrends van 2020 en tips om dit toe te passen in uw eigen tuin: van kleine of grote tuin, stadstuin tot een voortuin.

Lees meer

5 tips voor je tuinmeubelen buiten in de winter

Wanneer u tuinmeubels aanschaft, spreekt het voor zich dat u er zo lang mogelijk van wil genieten. Hoewel uw meubels in de herfst en winter nauwelijks gebruikt worden, is het toch belangrijk om ze voor te bereiden op de vorst, sneeuw en regenstormen. We geven u advies om uw tuinmeubelen te beschermen tegen alle weersomstandigheden. Lees hier onze tips voor uw houtbescherming buiten.

Lees meer

Wat zijn de voordelen van een carport?

Je auto houdt, waarschijnlijk net zoals jij, niet van alle weerselementen. Regen, kou, maar ook felle zon kunnen erg schadelijk zijn voor jouw wagen. Heb je niet de mogelijkheid om je auto binnen te zetten, maar wil je hem wel beschermen? Een carport is een ideale oplossing. Je leest er hier alles over.

Lees meer

Hoe kies je een tuinafsluiting?

Met een tuinscherm benadruk je de stijl van uw tuin. Hebt u een strakke moderne of eerder een landelijke tuin? Stem uw poort, afsluiting en tuindecoratie hier op af en creëer uniformiteit en rust.Bent u gesteld op uw privacy, kies dan voor een volledig gesloten tuinscherm, zoals onze Caldeira bijvoorbeeld. Houdt u het liever wat luchtig en open, dan zal het Furnas scherm beter in uw smaak liggen. Of wat denkt u van onze eindeloze Eterno: een tuinwand waarbij geen tussenpalen te zien zijn en daardoor visueel een eindeloze tuinwand creëren. Tip : door het creëren van één lang geheel lijkt uw tuin optisch nog groter. Modern én rustgevend tegelijk, een visuele meerwaarde dus.


Mocht u geen fan zijn van hout of van onderhoud, kiest u best voor een onderhoudsvriendelijk tuinscherm in WPC (houtcomposiet). Houtcomposiet werd ontwikkeld met als doel het esthetisch karakter van hout te verenigen met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof. Dit materiaal is zeer UV-bestendig, bestand tegen insecten en schimmels en 100% waterresistent. Een aanrader dus.

Gezellig relaxen het ganse jaar door.

GEZELLIG RELAXEN, HET HELE JAAR DOOR.


De tuin is een belangrijk onderdeel van ons huis geworden, waar we niet enkel op warme zomerdagen, maar het ganse jaar door willen van genieten. Pompoenen kerven in de herfst, een winterbarbecue met vrienden, een middagdutje onder de eerste zonnestralen in de lente? Wij van Exterior Living laten u graag het hele jaar door genieten van de buitenlucht.


Met onze Maluwi bijvoorbeeld, een constructie die volledig door uw creativiteit aan te kleden is, creëer je een extra buitenruimte, als verlengde van je huis.Hoe precies? Bekijk het hier.