FAQ - Veelgestelde vragen

  • Welke bouwvergunningen heb ik nodig om houten tuinconstructies van Gardival, Tack of Gardipool te bouwen?
  • Wanneer moet ik een architect onder de arm nemen?
  • Wat als ik mijn tuinhuis, garage of carport zelf wil installeren?
  • Welke ondergrond heb ik nodig voor mijn tuinhuis of garage?
  • Hoe kan ik maatwerk krijgen?
  • Hoe moet ik niet-behandeld tuinhout beschermen?
  • Welke bescherming heeft druk-geïmpregneerd hout nodig?
  • Hoe bepaal ik de hoogte van mijn carport met berging?

 

- Welke bouwvergunningen heb ik nodig om houten tuinconstructies van Gardival, Tack of Gardipool te bouwen?
De aanvraag van een vergunning is afhankelijk van verkaveling tot verkaveling, van streek tot streek en van land tot land. Contacteer uw lokale overheid voor alle details.

 

- Wanneer moet ik een architect onder de arm nemen?
Ook hier zijn er regionale verschillen. Uw plaatselijk gemeentebestuur en de lokale orde van architecten kunnen u zeker meer vertellen.

 

- Wat als ik mijn tuinhuis, garage of carport zelf wil installeren?
Een klein tuinhuisje vormt voor één persoon geen probleem. Voor grotere tuinhuizen, garages en carports is een extra hulp geen overbodige luxe. Wij raden sowieso aan om uw constructie te laten plaatsen door een ervaren vakman. De handige montagehandleidingen zijn compleet en zeer duidelijk. Nauwkeurigheid, enige handigheid en een portie geduld zijn de sleutels tot succes bij de opbouw van uw droom. Belangrijk bij de montage van uw houten tuinconstructies is dat u vanaf uw eerste plank de diagonaalproef uitvoert. Pas als de lengtes van de beide diagonalen identiek gelijk zijn, heeft u perfecte rechte hoeken en kan u probleemloos verder monteren. Goed begonnen is half gewonnen!

 

- Welke ondergrond heb ik nodig voor mijn tuinhuis of garage?
Als u uw houten tuinconstructies op een betonplateau plaatst, kan u met betonijzers de wanden verankeren. Wil u een klein terras voor- of achteraan? Dan is het aangeraden een klein niveauverschil in het plateau te voorzien om waterinsijpeling te vermijden. Wij raden u echter aan na het opzetten van uw huisje een waterdichte coating tussen de ondergrond en de constructie te spuiten aan de binnenkant. Kiest u voor een constructie met een vloer? Dan kijkt u het best uit naar een solide, stabiele plek die het wegzakken van de constructie vermijdt. U kan een vloer plaatsen op een betonplateau, betontegels of een verharde grond.

 

- Hoe kan ik maatwerk krijgen?
Maatwerk en flexibiliteit is onze sterke kant. Contacteer uw dichtstbijzijnde verkoper en zoek samen een oplossing voor uw wensen en vragen.

 

- Hoe moet ik niet-behandeld tuinhout beschermen?
Ons wisselende klimaat vereist een goede verzorging van niet-behandeld tuinhout. U kunt het kleuren met oliën, of verven in de kleur van uw smaak. De verfspecialist in uw regio kan u zeker verder helpen bij de keuze van een aangepast product.

 

- Welke bescherming heeft drukgeïmpregneerd hout nodig?
Drukimpregnatie is een bescherming van het hout tegen weersomstandigheden, schimmels en verrotting. Vergeet niet dat we met een natuurproduct werken dat onder invloed van de veranderende weersomstandigheden verkleuring en barsten kan vertonen. Dat pleegt echter geen enkele inbreuk op de kwaliteit van de houtbehandeling. Wilt u de kwaliteit van uw houten tuinconstructies behouden? Dan kan u het tuinhout extra voeden met speciale oliën.

 

- Hoe bepaal ik de hoogte van mijn carport met berging?
De hoogte van de carport wordt bepaald door de hoogte van de berging. U moet dan ook eerst uw berging plaatsen voor u start met de carport. Het spreekt voor zich dat eveneens de afmetingen van uw wagen bepalend zijn voor de hoogte van uw carport.

 

 

Wat als ik nog meer vragen heb? Hoe krijg ik uitgebreidere informatie? 
Contacteer ons via e-mail of bel ons op het nummer 051 21 13 48. 
Op zoek naar een dealer in uw buurt? Vind dan hier gemakkelijk de dichtstbijzijnde dealer.

 

 

Legal notice:
De afbeeldingen op deze site kunnen afwijken van de standaarduitvoering. De kleuren van de producten kunnen afwijken. Alle foto's en afmetingen zijn puur illustratief en niet bindend.. Deze site is geen contractueel document. De afbeeldingen zijn contractueel niet bindend. Prijzen, tekst en tekeningen zijn onder voorbehoud van fouten.

De vermelde opties zijn tegen meerprijs. Levering en/of plaatsing zijn niet in de prijs inbegrepen.  Een aantal producten zijn uitdovende producten tot einde voorraad. In de prijslijst staan deze producten aangeduid met een *. Informeer hiervoor bij uw dealer.

Wij behouden het recht om op elk ogenblik productspecificaties te wijzigen. De keuze van de dakbedekking bepaalt de exacte afmetingen van de luifels aan de voor-, achter- en zijkanten. Voor de montage van de producten moet de handleiding gevolgd worden. Onder voorbehoud van vergissingen van materiële aard waarvoor geen aansprakelijkheid geldt. Lichte afwijking van model, maten, kleuren en constructie voorbehouden. Vermelde afmetingen zijn nominaal.

Geen enkel Exterior Living-product is bij vervaardiging geschilderd. Om de kwaliteit van drukïmpregnatie te behouden mogen drukgeïmpregneerde producten niet verzaagd worden. Elke garantie vervalt bij verzaging van ons product.
Niet behandelde producten moeten behandeld worden tegen ons klimaat. Uw specialist helpt u graag verder. Niets mag gereproduceerd worden zonder schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke uitgever Valcke & Zoon NV, België.

 Voor meer info contacteer ons via info@exteriorliving.be of bel ons op het nummer 051 21 13 48.