Houtstapelplaats

Bent u de trotse eigenaar van een echt haardvuur in uw woonkamer? Of hebt u een leuke loungehoek met vuurpot onder uw Luna-overkapping van Exterior Living? Dan mag u van geluk spreken. Er zijn maar weinig zaken romantischer dan gezellig samen rond een brandend vuur zitten. Ontdek hier alvast de handige houtstapelplaatsen van Exterior Living.

 

Waarom komt een houtstapelplaats goed van pas?
Iedereen weet wel dat u met nat hout geen vuur kunt maken. Maar uw houtvoorraad in huis bewaren is ook niet echt een optie. En het tuinhuisje staat ook vol. Dan komt een professionele houtstapelplaats goed van pas. De houtstapelplaatsen van Exterior Living beschermen uw houtvoorraad tegen de elementen. Zo blijft het droog en heeft de winterkou maar weinig tot geen invloed op het hout. Ook in de winter kan u dus met gemak een gezellig vuurtje laten branden.

Let er wel op dat u de houtstapelplaats op de juiste plaats monteert. De oostkant van de woning is over het algemeen de beste. In de Lage Landen komt de wind meestal uit het westen. De westkant van uw woning is dus het meest onderhevig aan koude en neerslag.

 

Hoe beschermen houtstapelplaatsen brandhout tegen de elementen?
Onze houtstapelplaatsen zijn gemaakt uit hoogkwalitatief en drukgeïmpregneerd grenenhout. Dat is hout afkomstig uit de Scandinavische of Siberische bossen en kan dus best wel tegen een stootje. Bij de Twist bijvoorbeeld kan u er nog voor kiezen extra tuinschermen te plaatsen om uw brandhout, aanhangwagen of fietsen extra te beschermen.

 Bovendien zijn de houtstapelplaatsen nog bezet met betonplexplaten of staalplaten aan de binnenkant en op het dak. Betonplex is uitstekend bestand tegen extreme temperaturen, zowel vrieskou als uitzonderlijke hitte. Daarnaast zijn deze platen waterdicht en hebben ze geen verdere behandeling nodig.

 Uiteraard kunt er ook voor kiezen een ontwerp op maat te laten maken. Dan kunt u nog extra beschermingsmaatregelen nemen.

 Welke houtstapelplaats koopt u? Bekijk hier het gamma van Exterior Living. Om een dealer bij u in de buurt te vinden, vult u het formulier van de dealerlocator in. Wij sturen u dan zo snel mogelijk de juiste informatie terug.