5 tips voor jouw tuinmeubelen buiten in de winter

Wanneer je tuinmeubels aanschaft, wil je natuurlijk zo lang mogelijk van ze gebruik kunnen maken. Hoewel jouw meubels in de herfst en winter nauwelijks gebruikt worden, is het toch belangrijk om ze voor te bereiden op de vorst, sneeuw en regenstormen. We geven je graag advies om ze goed te kunnen beschermen tegen alle weersomstandigheden. Lees hier onze tips voor jouw houtbescherming buiten.

1. Je tuinmeubelen opbergen: binnen wanneer mogelijk

Ondanks dat vele tuinmeubelen, zoals onze tuinbank, tegenwoordig goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen, is het toch aanbevolen om je tuinmeubelen binnen te zetten in je garage of tuinhuis. Zeker wanneer je ze niet gebruikt. Let er wel op dat er genoeg verluchting is om je hout te beschermen tegen rotten, schimmel en invloeden van insecten.

Wil je jouw tuinmeubels nog langer behouden? Een laagje tuinmeubelbeits doet wonderen! Zo ga je de vergrijzing van je hout tegen en staan je meubels te blinken als de lente weer aanbreekt. 

Vind hier uw geschikte tuinconstructie om uw tuinmeubels in te stockeren

2. Afdekken van je tuinmeubels: een goed idee?

Er bestaan enorm veel soorten beschermhoezen om je tuinmeubels af te dekken in de natte maanden. Voor tuinkussens, plastic of kunststof meubels is dit de ideale manier om ze te beschermen tegen de weersomstandigheden. Maar dek nooit je houten tuinmeubels af. Dit geeft schimmels vrij spel. Allesbehalve een leuke ontdekking bij het opzetten van jouw lentetuin! 

Dek nooit jouw houten tuinmeubels af. Zo voorkom je schimmel.

Let er ook op dat je jouw houten tuinmeubels niet bij een warmtebron zet, zoals een condensatieketel. Het lijkt een goed idee om je hout op die manier droog te houden, maar op termijn zullen er barsten komen in je meubels.

3. Droge pootjes voor je tuinmeubels

Heb je niet de mogelijkheid om je tuinmeubels binnen te zetten tijdens de herfst en winter? Zorg dan dat ze op het terras staan in plaats van in het gras. Zo vermijd je mos en groenaanslag op de poten. Zijn de meubels toch al wat vervuild door heel de zomer in het groen te staan? Behandel dan eerst je hout met een cleaner en olie om. Alles om ze langer te laten meegaan!

Bekijk hier de tuinbanken van Exterior Living

Wat met aluminium?

Aluminium wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt in tuinconstructies en -meubelen. Het is namelijk zeer eenvoudig te onderhouden en te reinigen. Het kan dan ook heel het jaar buitenstaan zonder dat je je er zorgen over hoeft te maken. Wil je toch je aluminium tuinmeubelen beschermen in de winter tegen bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels? Dan kan je er een beschermhoes overheen doen.

4. Andere houten constructies beschermen

Behandel al je tuinhout op regelmatige basis. Zo verleng je de levensduur en kwaliteit van je hout. Denk hierbij aan je tuinschermen, terraskasten, poorten, maar ook je carport of tuinhuis.

We raden aan om je hout tweemaal per jaar met houtolie in te smeren om vlekken te voorkomen, van bijvoorbeeld zure regen. Daarnaast verkleurt hout door de zon. Deze natuurlijke charme vinden wij persoonlijk erg mooi. Behoud je liever de originele kleur, dan kan je best je hout met beits insmeren. Hierbij kan je uiteraard kiezen voor een kleurloze of gekleurde beits.

Voor vragen over houtbescherming buiten of het winterklaar maken van je tuinmeubels, mag je altijd contact met ons opnemen. We helpen je graag om optimaal te kunnen genieten van je houten tuinmeubelen en constructies in je tuin.

 

Start nu!

Inspiratie opgedaan? Wil je graag meer weten over ons tuin assortiment? 
Neem gerust contact op met een van onze verdelers in je buurt.

 

Vind een verdeler