Wat zijn de voordelen van een carport?

Je auto houdt, waarschijnlijk net zoals jij, niet van alle weerselementen. Regen, kou, maar ook felle zon kunnen erg schadelijk zijn voor jouw wagen. Heb je niet de mogelijkheid om je auto binnen te zetten, maar wil je hem wel beschermen? Een carport is een ideale oplossing. Je leest er hier alles over.

Waarom een carport laten plaatsen?

Als je denkt aan een carport, denk je meteen aan bescherming tegen regen en wind in de herfst of winter. Dat is juist, maar ook in de zomer komt een carport goed van pas. UV-straling kan namelijk de lak van je auto beschadigen, net zoals uitwerpselen van vogels. Onder een carport heb je daar veel minder last van. Daarnaast is voor jou ook een stuk aangenamer om in een auto te stappen die in de schaduw heeft gestaan dan in de broeierige warmte.

Een carport beschermt dus ook tegen onder andere wind. Rondvliegende takken brengen al snel schade aan je auto aan. Daarnaast zal het ook de regen tegenhouden. In de stad kan de regen namelijk vaak een vieze laag achterlaten op je auto. Kortom, een carport beschermt je auto in élk seizoen.

Welke keuzes moet ik maken voordat ik een carport koop?

Een eerste afweging die je moet maken, is of je kiest voor een vrijstaande carport of niet. Hiermee hangt samen of en hoeveel wanden je verkiest voor je carport. Exterior Living hanteert normaal standaard afmetingen, maar voor maatwerk kan je ook bij hen terecht. Zo wordt het bijvoorbeeld gemakkelijk om je carport in dezelfde stijl te bouwen als je tuinhuis. Daarnaast zijn eventuele uitbreidingen op een later tijdstip makkelijk uit te voeren bij een carport op maat.

Hierna kan je een soort dakbedekking kiezen. Je kan bijvoorbeeld gaan voor dakpanplaten, dakshingles (een lichtere variant van dakpannen) of EDPM (een soort rubber).

Welk materiaal kies ik?

Bij Exterior Living kan je kiezen tussen hout en aluminium voor je carport. Beide hebben hun voor- en nadelen, dus aarzel niet om ons advies te vragen bij het maken van uw keuze.

Een houten carport is makkelijk opgebouwd en kan je later ook eenvoudig uitbreiden. Hout geeft zelfs in een moderne afwerking het geheel een rustieke uitstraling. Alle constructies uit hout door Exterior Living zijn steeds goed beschermd tegen de elementen.

Om je houten carport blijvend te beschermen, zal je zowel de binnen- als buitenkant correct moeten onderhouden. Af en toe een onderhoudsbeurt in de vorm van oliën of beitsen is aangeraden om de schitterende uitstraling te behouden.

Aluminium is daarentegen zeer gemakkelijk in onderhoud. Wil je je carport volledig afstemmen op jouw wensen? Dan is onze Maluwi een goede oplossing. U kan zelf uw constructie samenstellen door middel van verschillende panelen in verschillende kleuren en materialen. Wilt u naast het makkelijk te onderhouden aluminium toch ook wat hout toevoegen? Dan is dat zeker mogelijk!

Start nu!

Op zoek naar jouw perfecte carport om je auto het hele jaar door te beschermen? Vind direct jouw dealer met de dealerlocator. Bij vragen mag je zeker je Exterior Living-expert contacteren.