B x H (scherm) 182 x 182 cm

Op zoek naar een stijlvolle tuimomheining om uw tuin veilig en esthetisch af te sluiten? Tuinschermen uit duurzaam materiaal waarvan u jarenlang zult kunnen genieten? 

Ontdek de Curtis tuinschermen!

Curtis is een horizontaal, gesloten tuinscherm opgebouwd uit houtcomposiet en afgewerkt met een U-profiel boven- en onderaan. 

Deze tuinschermen zijn ook verkrijgbaar met LED-verlichting. 
Bekijk verder alle troeven en specificaties

Wat is WPC of houtcomposiet?

WPC (Wood Plastic Composite) of hout-kunststof-composiet is een geperst materiaal bestaande uit hout en een thermoplastische kunststof (polymeer). Het werd ontwikkeld met als doel het esthetische karakter van hout te verenigen met de onderhoudsvriendelijkheid van kunststof.

Ecologisch en maatschappelijk ondernemen is een belangrijk deel van onze bedrijfsfilosofie. Ook de kunststof waar WPC mee gemaakt wordt, bestaat uit gerecycleerd materiaal. Dit geeft een extra duurzaam karakter aan WPC. We kiezen bovendien voor hout uit duurzaam beheerde bossen en zijn houder van het PEFC-label.  

Het gebruik van WPC heeft een lijst aan voordelen en net als bij elke materiaalsoort komen er enkele typische kenmerken voor waar u ook best rekening mee houdt.
Lees er alles over op deze pagina.

 

Twee in één!

De planken hebben aan elke zijde een ander profiel, waardoor u twee types schermen kunt maken met eenzelfde paneel. Zo kan u zelf kiezen welk type scherm u opbouwt: een scherm met brede beplanking van 15 cm of smalle beplanking van 7 cm. De keuze is volledig aan u. 

Brede of smalle beplanking - detail

Smalle beplanking

Brede beplanking

 

Tuinscherm samenstellen

U bepaalt ook zelf hoe uw tuinscherm wordt bekleed. Kiest u voor een volledige WPC beplanking, of een plaat van 45 cm opaal glas? Ook 90 cm helder glas is mogelijk. 
Wat 

Curtis - volledig beplankt

Curtis - 45 cm glas

Curtis - 90 cm glas

Curtis - hoogte 90 cm (ideaal voor op een laag muurtje)

Curtis tuinpoort - volledig beplankt

 

 

Deze tuinpoort wordt aangeboden met zeer moderne Locinox® scharnieren en slot. Werkelijk tot in de puntjes met topkwaliteit afgewerkt. 

Lees ons uitgebreid stappenplan voor het plaatsen van een tuinafsluiting hier. Vraag steeds advies aan uw verdeler

 

Specificaties Curtis tuinscherm: 

  • Gesloten tuinscherm 
  • Houtcomposiet (WPC) 
  • U-profiel boven- en onderaan in RAL 9004 of RAL 9006
  • Met of zonder glas
  • Waterresistent
  • Inox hoekijzers
  • Niet opgemaakt

Curtis tuinpoort: 

  • Gesloten, WPC tuinpoort
  • Locinox® scharnieren en slot
  • Tuinpoort met poortbeslag

 

Onderhoud van uw houten tuinafsluiting

Spoel na plaatsing uw tuinscherm volledig af met water na de opbouw. Dit helpt om losse vezeltjes weg te spoelen. Probeer dit steeds zo gelijkmatig mogelijk voor uw volledige wand te doen, zo bekomt u sneller een egale vergrijzing.

Eventuele witte randen, vetvlekken en kringen verdwijnen vanzelf onder invloed van regen en zonlicht.
Vogeluitwerpselen en urine van honden of katten spoelt u best af met water en eventueel wat ontvettingsmiddel.
Voor wanden die vuil geworden zijn door stof of nabij staande beplanting gebruikt u beter enkel water. Indien gewenst kan er een beetje biomosproduct of mosverwijderaar toegevoegd worden aan het water.
Echt hardnekkige vlekken, lichte krassen of andere kleine beschadigingen kunnen verwijderd worden door met een zachte koperen borstel volgens de borstelrichting (‘nerven’) van de WPC planken te wrijven (horizontaal bij wanden en schermen). Kleurverschillen en krassen gaan hierdoor weg. Hierna eveneens afspoelen met water over de volledige oppervlakte.

Meer onderhoudtips vindt u hier.  

 

Tuinafsluiting Prijzen en Advies 

De producten van Exterior Living worden verdeeld en geplaatst door vakmensen.
Voor prijzen en meer informatie kunt u terecht bij een verdeler in uw buurt!

Vind er snel en gemakkelijk een via deze dealerlocator.

 

 

 

Soortgelijke producten