Een tuinafsluiting installeren in jouw tuin

Zit je nog met vragen in verband met het plaatsen van een tuinafsluiting om jouw tuin veilig af te sluiten? Hieronder verzamelden we veel gestelde vragen over onze tuinschermen. 

 

Aarzel niet contact op te nemen met jouw Exterior Living verdeler voor tuinadvies op maat!

 

Wat zijn de voordelen van een tuinafsluiting

Een schutting biedt privacy en veiligheid. Je houdt spelende kinderen en huisdieren makkelijker in de tuin, maar ook wat betreft inbraakpreventie zijn tuinschermen een slimme zet. Omhein wat je lief is!   

 

Verschillende afsluitingen: wat is er mogelijk? 

Er bestaan tal van mogelijkheden om jouw tuin te omheinen.

1. Tuinschermen

Je vindt ze in allerlei materiaalsoorten en mogelijkheden terug in het aanbod van Exterior Living. Naast het esthetische aspect is het aangeraden te bekijken welke soort schermen ook functioneel het best bij je noden passen.

Bevindt jouw tuin zich vlakbij drukke wegen, of bij een dichtbebost gebied? Dan kies je bijvoorbeeld liever voor onderhoudsvriendelijke materialen zoals aluminium en WPC. Hout brengt dan weer een natuurlijke charme naar jouw tuin.

2. Schuttingen en klimplantschermen

Liever een tuinschutting met een natuurlijke charme? De schuttingen bij Exterior Living zijn opgebouwd uit natuurlijke vezels en verkrijgbaar op rol. Hier heb je dan nog eens keuze tussen zware en lichte uitvoering, afhankelijk van jouw esthetische en praktische voorkeuren.

Mag de natuur nog meer tot leven komen in jouw tuin?
Ga dan voor klimplantschermen, waaraan je klimplanten volledig hun gang laat gaan. Deze kunnen ook dienen als een soort tussenmuur.

3. Stevige zijpanelen voor houten poorten

Zijpanelen zijn een alternatief in combinatie met een houten tuinpoort van Exterior Living. Doorgaans zijn deze een stuk steviger opgebouwd om de kracht van open- en toeslaande poorten aan te kunnen. 

 

Tuinafsluiting kiezen

Bij Exterior Living vind je afsluitingen uit verschillende materiaalsoorten. Naast het esthetische aspect is het aangeraden te bekijken welke soort schermen ook functioneel het best bij de noden van uw tuin passen.

Enkele richtlijnen waarmee u rekening kunt houden:

  • Bevindt je tuin zich vlakbij drukke wegen of bij een dichtbeboste plek? Dan zijn aluminium of WPC een betere keuze. Hout vergt meer aandacht om in dit soort gebieden langer proper te blijven.
  • Hout leeft en bezit hierdoor het typische kenmerk te gaan verkleuren bij veel zonlicht. Tuinomheiningen in zonrijke gebieden zullen sneller vergrijzen. Je kunt dit vertragen met oliën, verf of een beits.
  • Zal je tuinafsluiting veel wind opvangen? Dan kies je beter voor luchtdoorlatende schermen. Gesloten schermen zullen het te zwaar te verduren krijgen en bij te krachtige wind zelf kunnen buigen.

Bekijk gerust de infopagina’s per materiaalsoort hier.

 

Tuinafsluiting plaatsen

Lees ons uitgebreid stappenplan voor het plaatsen van een tuinafsluiting hier
Laat je adviseren door een van onze verdelers. 

 

Hoe onderhoud je een houten schutting?

De meeste houten schuttingen zijn vervaardigd uit drukgeïmpregneerd grenen voor een duurzaam resultaat. Jouw houten schutting heeft dus weinig onderhoud nodig. Ook de houten palen werden voldoende behandeld om verrotting tegen te gaan.  Bekijk hier onze onderhoudstips voor houten tuinafsluiting.

 

 

Een tuinafsluiting van Exterior Living bestellen

Kan ik een tuinafsluiting op maat krijgen?

Bij Exterior Living kan elke bestelling volledig op maat gemaakt worden. Zo creëren wij ruimte voor persoonlijke ideeën en voorkeuren. Aarzel vooral niet deze wensen te bespreken met jouw verdeler!
Werk zo een persoonlijk ontwerp op maat uit dat voor de volle 100% bij je (tuin) past.

 

Jouw keuze al gemaakt?

Vond je jouw ideale tuinscherm in ons assortiment? Toch liever samenzitten met een professional voor advies op maat?
Maak een vrijblijvende afspraak bij een verdeler in jouw buurt!

 

 

Ontdek ons aanbod

Doorblader hier onze tuinbrochure met alle tuinafsluitingen en bijhorende info.