Hoe een zwembad aanleggen?

Je wilt een Exterior Living zwembad aanleggen in je tuin? Dan kan je kiezen tussen een opbouw zwembad, een inbouwzwembad of een half ingegraven zwembad. Elke optie heeft uiteraard zijn unieke kenmerken.

Kies je voor een ingegraven zwembad omdat je zo beter de kinderen in de gaten kunt houden? Of net voor een opbouw zwembad om te voorkomen dat een verstrooide ziel er zo in valt?

Ons modulair Infiniteau zwembad wordt altijd ingegraven in de grond. De houten zwembaden geven je de keuze uit 3 mogelijke bouwmodellen!

 

Waar wordt een zwembad geplaatst

Een zwembad plaats je helaas niet zomaar en niet gelijk waar. De nodige voorzorgen moeten genomen worden. Laat je hiervoor steeds bij staan door jouw Exterior Living verdeler.

Hieronder vind je alvast enkele richtlijnen:

  1. Je kiest sowieso best een zonnige plek waar geen bomen of hoge struiken in de buurt staan. Dit om enerzijds de zon niet af te blokken en anderzijds om te vermijden dat er takken en bladeren in het water vallen. 
  2. Denk ook eerst even na over een aangepaste drainagevoorziening bij houten zwembaden. De zwembaden worden namelijk op een betonplateau of op gestabiliseerd zand geplaatst. Je moet er dus voor zorgen dat grond- en regenwater efficiënt wordt weggeleid. 
  3. Voor ondergronds geplaatste zwembaden is een goede drainage van groot belang. Zo komen de planken niet gedurende langere periode nat te staan en verleng je de levensduur.

 

Installeren van een Exterior Living zwembad

Lees hier meer over hoe een Infiniteau zwembad wordt geïnstalleerd en ontdek de montage van houten zwembaden:

 

 

 

Vind een verdeler in je buurt

Voor het plaatsen van onze zwembaden raden wij aan de hulp in te schakelen van een van onze professionele verdelers. Vind er snel een via deze dealerlocator.  Voor richtlijnen, prijzen en een offerte op maat ben je steeds welkom bij een verdeler.