Een inbouwzwembad plaatsen in je tuin

Een zwembad in je eigen tuin creëert een instant gevoel van ontspanning. Genieten aan de rand van je zwembad op een warme zomeravond of een heuse pool party voor de kids. Niet verwonderlijk dat we steeds meer kiezen voor een ingebouwd zwembad.

Onder de inbouwzwembaden wordt de modulaire bouwmethode steeds populairder. Een modulair bad is eenvoudig en snel te plaatsen en heeft een aantrekkelijke prijs. Vraag je je af hoe gemakkelijk dit zwembad te monteren is? Oordeel zelf aan de hand van dit stappenplan! 

 

 

Wat is een Infiniteau zwembad?

Infiniteau is een modern zwembad die volledig ingewerkt zit in de grond. Het zwembad wordt modulair opgebouwd met delen van een halve meter, waardoor je zelf de afmeting kan bepalen. Dit zorgt er ook voor dat het bad eenvoudig en snel te plaatsen is: nadat de betonplateau klaar is (zie stap 1), plaats je dit zwembad met 2 personen in slechts één dag.

De waterpret kan snel beginnen!

 

Een Infiniteau installeren in jouw tuin

 

1. graafwerken en de betonplaat storten

Kies een zonnige plek in je tuin, waar liefst niet teveel bomen staan. Zo vermijd je bladeren en takken in je zwembad. Als logische volgende stap worden de graafwerken uitgevoerd. Houd rekening met de gekozen maat van jouw Infiniteau zwembad en genoeg ruimte aan alle zijkanten. Voorzie een vlakke, gewapende betonplaat met een bewapeningsnet van 8/8/150/150 en een dikte van 15cm.

Voor bouwkundig advies en uitvoering kan je je laten bijstaan door een tuinarchitect, tuinaannemer of zwembadbouwer.

 

2. Constructie en panelen monteren

De stalen constructie vormt de basis van het zwembad. Daarop worden de zijpanelen gemonteerd. Eerst moeten de ankers van de constructie worden vastgemaakt op de betonplaat. Bouw daarna de rest van de constructie op.

Klaar? Klik nu eenvoudig de zijpanelen in elkaar.

Dit gaat het vlotst met twee handige vakmannen!

Een extra controle om te zien of alle panelen goed stabiel zitten is aangeraden.

3.  Zwembadinstallatie plaatsen

In deze stap worden de ingebouwde delen van het zwembad geïnstalleerd. De skimmers, die ervoor zorgen dat het water door de filterinstallatie gepompt wordt, moeten waterpas en waterdicht zijn. Zaag hiervoor de nodige opening uit de panelen. De ruimte rond de skimmer vul je op met stabilisé.

Voor de terugvoer teken je de openingen op de panelen en haal je de stukken uit met een klokboor. Aan de buitenkant draai je de terugvoer aan tot het stevig vastzit.

Na afloop worden de Hung-profielen op de constructie gemonteerd.

 

4. Liner hangen

Als je zwembadconstructie klaarstaat, kan je de liner hangen. Pas op: dit is precisiewerk! Kreuken zijn achteraf niet meer weg te halen. Voor je begint, zorg je er ook best voor dat de liner voldoende elastisch is. Bewaar hem hiervoor enkele dagen vooraf op kamertemperatuur.

Om de liner te hangen start je bij de hoeken van het zwembad. Die kan je afplakken met plakband om de liner plooivrij te houden. Plooi de liner zo open dat de hoeken overeenkomen met de hoeken van het zwembad. Schuif de rand van de liner in de Hung-profielen, let er op dat de hoeken beneden goed aansluiten.

Wanneer de liner hangt, moeten de openingen uitgesneden worden voor de skimmers en de terugvoer.

 

5. Vullen en opvullen

Als de liner hangt en alles goed geïnstalleerd is, kan je het zwembad langzaam vullen met schoon water. Dit is een zelfdragend bad, waardoor aandammen van langs de buitenkant niet hoeft.

Je kan de graafwerken rondom het zwembad terug opvullen en eventueel een terras leggen rond je zwembad.

 

Het meest eenvoudig te plaatsen inbouwzwembad

Je leest het goed, dankzij het modulair systeem is het Infiniteau zwembad zeer eenvoudig en snel te monteren.

Vind een standaard Infiniteau kit bij een verdeler in je buurt of contacteer hen voor een Infiniteau zwembad op maat. Ook om het zwembad te plaatsen helpt een van onze verdeler je graag verder.

 

 

Bekijk hier de installatievideo:

 

Voor prijzen en advies op maat

Ons Infiniteau zwembad verschilt in zijn prijs met andere inbouwzwembaden. Dankzij ons innovatief concept bieden wij Infiniteau zwembaden aan voor een voordelige prijs! 

Contacteer snel en vrijblijvend een van onze verdelers in jouw buurt. Vind er een via onze dealerlocator.
Ook voor het plaatsen van onze modulaire Infiniteau zwembaden kan je terecht bij onze verdelers.