We hanteren verschillende methodes om onze tuinconstructies op te bouwen. Elke methode heeft specifieke eigenschappen die bijdragen aan de persoonlijkheid en stijl van de houten tuinconstructies.  Welke methodes bestaan er om houten tuinconstructies te bouwen?

 

Wat is het alpha-systeem?

Dit systeem heeft een unieke gepatenteerde hoekverbinding. Deze types hebben rechte hoekafwerking en gelijk gelijnde wandplanken. Dit systeem zorgt voor egale, vlakke wanden binnen en buiten, en is eenvoudig op te bouwen. De tuinhuizen zijn vervaardigd uit Noord-Europees grenen en zijn standaard niet druk-geïmpregneerd. Die impregnatie kan u aanvragen voor de beste kwaliteit. De dikte van de wanden is 21 of 28 mm. 

Wat is het blokhut-systeem?

Het blokhutsysteem is de traditionele blokhut-hoekverbinding met de uitstekende delen. Bij de dikte van de wandplanken kiest u tussen 28 of 45 mm. De tuinconstructies zijn vervaardigd uit Noord-Europees grenen- of vurenhout. Een geïmpregneerde afwerking is mogelijk. 

Bij chalets wordt een wanddikte van 68 mm gebruikt en wordt de constructie kleurloos gedrenkt (als eerste bescherming). Afhankelijk van het model kan u als dakbedekking kiezen tussen shingels, dakpanplaten in staal, staalplaten met of zonder isolatie, coolgreen, polycarbonaatplaten en EPDM.

Wat is een pen- en gat verbinding?

Een pen-en-gatverbinding is een houtverbinding waarbij twee houten onderdelen door middel van een pen-gat met elkaar worden verbonden. Aan het ene deel wordt een rechthoekige pen gemaakt. In het andere onderdeel wordt een rechthoekig gat gehakt of gefreesd met dezelfde afmetingen.

Bij de pen wordt bij voorkeur aan beide kanten van de pen een derde van het hout weggehaald, zodat de dikte van de pen 1/3 van de oorspronkelijke houtdikte is. Een pen-en-gatverbinding is een sterke verbinding. Onder andere onze Tack Oak constructies, onze overkappingen, de Exterior en Exterior XL, de Brazil en de Luna worden met een pen- en gat-verbinding opgebouwd.

Wat is paneelbouw?

Bij het paneelbouwsysteem monteren we op locatie de wanden op een vast kader. Door de planchetten op regelmatige afstand vast te vijzen op een robuust kader 
zijn we zeker van een stabiele constructie bij eender welke weersomstandigheden. U kan bij deze houten tuinconstructies kiezen voor een dampscherm.

Wat is het HPL-plaat systeem?

Bij de Panama worden de wanden opgebouwd met volkunststofplaten of HPL (High Pressure Laminate). De platen worden vastgelijmd op een vast kader waardoor er geen verankering zichtbaar is. De platen gedragen zich bij deze houten tuinconstructies als een geventileerd gevelsysteem. U kan kiezen voor geïsoleerde wanden. Als standaardkleur bieden we RAL 7016 antracietgrijs aan, wat zeer sterk aanleunt bij het oude antraciet kleur. Daarnaast zijn vanaf nu ook volgende veel voorkomende RAL-kleuren beschikbaar tegen een meerprijs:

- RAL 6009 - fir green
- RAL 7021 - black grey
- RAL 7030 - stone grey
- RAL 7037 - dusty grey
- RAL 7039 - quartz grey
- RAL 8028 - terra brown
- RAL 9001 - cream
- RAL 9005 - jet black
- RAL 9010 - white