Tips voor thuisblijvers

Nu we massaal thuis zitten, met of zonder kinderen en met of zonder werk dat nog doorloopt, durven we ons wel eens te vervelen. Zeker als het zonnetje zo mooi schijnt, willen we niets liever dan naar buiten gaan. Wij geven u graag enkele tips om uw tijd (nuttig) te spenderen.

De tuin lenteklaar maken

Nu het officieel lente is en het zonnetje steeds vaker schijnt, is het eigenlijk wel tijd om de tuin weer eens aan te pakken. Begin met het weghalen van onkruid, ploeg de grond goed om en voeg wat extra voeding toe aan de bodem.

Dit is ook een leuke activiteit om uw kinderen bij te betrekken. Geef ze een emmertje en laat ze mee onkruid uittrekken of zelfs nieuwe zaadjes planten. Zo zien jullie samen de komende weken de plantjes groeien.

Haal uw tuinmeubels naar buiten

We hebben geen strenge winter gehad, maar wel veel regen. De kans is dus groot dat u uw tuinmeubels binnen heeft gezet om ze te beschermen tegen vocht en schimmels. Het is nu het moment om ze weer buiten te halen.

Het hout kan u eenvoudig met wat water schoonmaken. Gebruik zeker geen bijtende producten die het hout kunnen beschadigen! Ook andere materialen zijn eenvoudig af te nemen met wat water. Voor de vuile plekken kan u een grove borstel gebruiken.

Smeer daarna uw houten meubels in met olie of beits om ze er terug als nieuw uit te laten zien en ook te beschermen tegen de zon.

Voeg iets nieuws toe aan uw tuin

Wilt u eens wat anders doen met uw tuin? Dat kan! Ondanks dat niet alle tuincentra open zijn, kan u al wel een plan uittekenen. We hebben eerder dit jaar al de trends van 2021 opgelijst, wie weet zitten er daar toffe ideeën tussen die u kan toepassen.

Ook onze brochure is online verkrijgbaar voor u om nog meer inspiratie op te doen!

Ga wandelen of fietsen

Voorlopig is het nog toegestaan om in uw eigen buurt te gaan wandelen of fietsen. We raden dit dan ook ten zeerste aan! Buitenlucht doet ons veel deugd, zeker nu we hele dagen binnen zitten. Het zonnetje zorgt voor een positief humeur en de nodige vitamine D. Laat u dus zeker niet afschrikken om te gaan wandelen of fietsen. Zolang u, net als ons, genoeg afstand houdt van andere mensen, is het alleen maar genieten!

Start nu!

Heeft u inspiratie gekregen of wilt u graag meer weten over een bepaald product, materiaal, … 
Neem gerust contact op of vind een dealer in uw buurt via onze dealerlocator.