Nieuwste tuintrends van 2020

Mensen genieten steeds meer van hun tuin en dat is in 2020 niet anders. We zien duidelijke trends waarbij de landelijke stijl weer helemaal terugkomt, de inner retreat belangrijk wordt en ook invloeden van andere culturen zich zullen mengen in de Belgische tuinen. We geven u graag een gids met de nieuwste tuintrends van 2020 en tips om dit toe te passen in uw eigen tuin: van kleine of grote tuin, stadstuin tot een voortuin.

Tuintrend 1: Mixed Cultures

Doordat veel mensen tegenwoordig hun blik op de wereld verbreden door reizen en sociale media worden diversiteit en invloeden van verschillende culturen een eigenheid. Dit resulteert in een tuintrend waarbij een mix van materialen, werelden en culturen centraal staat. Vandaar ook de naam Blended Cultures.

De beplanting is uitgesproken, zowel qua kleur, vorm en bloeiwijze en wordt vaak in clusters of combinaties samengezet. De tuin straalt gezelligheid uit en is dan ook bedoeld voor het sociale tuintype dat graag samen met anderen – van jong tot oud – van de tuin gebruikmaakt.

Wilt u ook meer diversiteit in uw tuin? Kies dan voor de Fibo bloembakken. U kan er verschillende exotische planten of bloemen in verwerken om zo tot een kleurrijk geheel te komen. Ontdek al onze bloembakken

Tuintrend 2: Inner Retreat

We hebben meer en meer de behoefte om ons af en toe terug te trekken uit de dagelijkse rush. We gaan op zoek naar een plaats om tot rust te komen en te herbronnen door te genieten van de gezonde dingen in het leven. In de tuin beschrijven we deze trend als Inner retreat. Hier kunnen mensen zich terugtrekken, ontspannen en weer opladen. Belangrijk hier is dat je geen schreeuwerige kleuren of extreme vormen gebruikt in deze tuin, maar juist zachte, transparante tinten. Zachte bloeikleuren en warme houttinten zijn hiervoor de ideale materialen.

Bij Exterior Living merken we dat mensen vaak kiezen voor onze Maluwi in het wit om helemaal tot rust te komen in hun tuin.  Voor een extra wellness gevoel, kan u de Maluwi combineren met een zwembad om bij u thuis helemaal te kunnen herbronnen.

Tuintrend 3: Landelijke stijl

De landelijke stijl is weer helemaal in door z'n moderne make-over. Nog altijd warm en natuurlijk door zijn authentieke materialen maar tegenwoordig uitgepuurd met een frisse moderne toets. Een stijl die onze klanten graag doortrekken tot in de tuin. 

Wilt u ook de landelijke stijl doortrekken in uw tuin? Kies dan voor een van onze landelijke tuinhuizen zoals de Croft, Lodge of SheffieldOntdek al onze tuinhuizen

Tuintrend 4: All seasons

Een trend die ook dit jaar verder blijft groeien is de all-seasons tuin. Steeds vaker gaan mensen hun tuin inrichten als een onderdeel van de woonruimte. Daardoor zorgen ze dat ze zowel met goed weer als slecht weer van hun tuin kunnen genieten. De tuin wordt een verlengstuk van de leefoppervlakte door middel van een overkapping of tuinkamer.

Ook in de keuze van beplanting komt de all-seasons tuin naar voren. Met planten die heel het jaar groen blijven of gedurende verschillende seizoenen bloeien, zorgt u voor kleur en levendigheid in uw tuin. Dit kan u dan door grote glaspartijen heel gemakkelijk naar binnen trekken. Onze glazen schuifwanden zijn hier een goede oplossing voor!   

Tuintrend 5: Een onderhoudsvriendelijke tuin

Hoewel mensen graag meer tijd doorbrengen in hun tuin, hebben ze er toch ook graag weinig werk aan. Een onderhoudsvriendelijke tuin wordt een belangrijke trend in 2020. 

Je kunt je tuin op een bepaalde manier inrichten om ervoor te zorgen dat die minder onderhoud nodig heeft. Door bijvoorbeeld voor planten te kiezen die bijna geen onderhoud vragen, zoals bamboe. Plant ze in een van onze bloembakken voor een strak uitzicht. 

Daarnaast speelt de keuze van materialen een belangrijke rol. Zo vragen onze tuinconstructies in wpc (Wood Plastic Composite) of volkern bijna geen onderhoud en zijn ze makkelijk te installeren. Bekijk deze box in wpc

Start nu!

Dit zijn de trends voor 2020. Heeft u inspiratie gekregen om uw tuin aan te pakken of te vernieuwen? Aarzel niet om contact met ons op te nemen bij vragen of ga langs in een van onze verkooppunten.