ONDERHOUD

De Maluwi heeft niet veel onderhoud nodig. Het volstaat om de gepoederlakte aluminium structuur 2 tot 3 maal per jaar te reinigen. Reinig het oppervlak niet wanneer er rechtstreeks zonlicht op valt. Het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen (bv. glasreinigingsmiddelen) leidt tot vlekkenvorming in de coating. Gebruik nooit bijtende producten, schuursponzen of hogedruktoestellen. Sommige chemicaliën of huishoudelijke reinigingsproducten kunnen oppervlakkig het decoratief uitzicht van de coating aantasten. Daarom raden wij aan eerst te testen op een minder zichtbare plaats. Toepassing van de garantie en conservering van het decoratief uiterlijk is afhankelijk van de strikte implementatie van de correcte onderhoudsprocedure.

Ook Thermowood heeft weinig onderhoud nodig, maar kan wel verkleuren na een tijd. Wil u graag die mooie typerende bruine kleur behouden? Behandel uw constructie dan meteen na plaatsing met een beits of een uv-bestendige olie. Zo stopt u het natuurlijke vergrijzingsproces. Het reinigen van het hout doet u eenvoudig met water en neutrale zeep. Gebruik zeker geen agressieve middelen, want die kunnen bijten in het ho

Instructies voor de reiniging:
Reinig het te behandelen oppervlak eerst met stromend water of met een spons met grove poriën en veel water om grof loszittend vuil te verwijderen. Maak het oppervlak daarna schoon met een geschikte poetsdoek en met uw reinigingsmiddel met veel water (zoals door de voorschriften van de fabrikant voorgeschreven) met gebruik van veel water. Pas daarbij een normale drukkracht toe. Gebruik het reinigingsmiddel nooit droog, want zo zou u het oppervlak kunnen beschadigen. Wees niet zuinig met water.
Voor de reiniging hebt u de keuze uit verschillende producten die in de handel verkrijgbaar zijn. Met neutrale reinigingsmiddelen kunt u al op behoorlijke resultaten rekenen. Neutrale reinigingsmiddelen zijn waterachtige producten met een neutrale pH-waarde (pH 5 tot 8). Ze bestaan voornamelijk uit water waaraan oppervlakte-actieve werkzame stoffen zoals tensiden en emulgatoren zijn toegevoegd.

De reiniging van een oppervlak met poederlak gebeurt uiteindelijk onder de verantwoordelijkheid van de gebruiker. Onze aanbevelingen ontslaan hem niet van de verplichting om zelf een test uit te voeren met de reinigingsmiddelen die hij wil gebruiken.

 

GARANTIE

Volgende garanties zijn van toepassing op de Maluwi constructie:

Aluminium:
• 5 jaar garantie op de structuur
• 5 jaar op de kleurvastheid van de lak


 

Vind hier meer informatie over kwaliteit en testen.
Vind hier meer informatie over materialen, afwerking en verpakking
Lees hier meer tips bij het plaatsen van een Maluwi

Benieuwd naar prijzen? 
Ga langs bij een verdeler in uw buurt. 

Een Maluwi samenstellen voor in uw droomtuin? 
Bekijk deze informatiepagina. 

Soortgelijke producten