FAQ - Veelgestelde vragen

- Bouwvergunning
Hebt u een bouwvergunning nodig om een constructie van Gardival, Tack of Gardipool te bouwen?

De aanvraag van een vergunning is afhankelijk van verkaveling tot verkaveling, van streek tot streek en van land tot land. Contacteer uw lokale overheid voor alle details.

- Architect
Moet u werken met een architect?
Ook hier zijn er regionale verschillen. Uw plaatselijk gemeentebestuur en de lokale orde van architecten kunnen u zeker meer vertellen.

- Zelf installeren
Kan u uw tuinhuis/garage of carport zelf installeren?

Een klein tuinhuisje vormt voor één persoon geen probleem. Voor grotere tuinhuizen, garages en carports is een extra hulp geen luxe. De handige montagehandleidingen zijn compleet en zeer duidelijk. Nauwkeurigheid, enige handigheid en een portie geduld, zijn de sleutels tot succes bij de opbouw van uw droom. Belangrijk bij de montage is dat u vanaf uw eerste plank de diagonaal proef uitvoert. Pas als de lengtes van de beide diagonalen identiek gelijk zijn, heeft men perfecte rechte hoeken en kan men probleemloos verder monteren. Goed begonnen is half gewonnen!

- Ondergrond
Welke ondergrond is het best voor uw tuinhuis of garage?

Indien u uw tuinhuis/garage op een betonplateau plaatst, kan u met de standaard bijgeleverde betonijzers de wanden verankeren. Indien u een klein terras wil voor of achter het huisje is het aangeraden een klein niveauverschil in het plateau te voorzien om waterinsijpeling te vermijden.
Wij raden u echter aan na het opzetten van uw huisje een waterdichte coating tussen de ondergrond en de constructie te spuiten (binnenkant).
Indien u kiest voor een huisje met vloer, kijkt u het best uit naar een solide, stabiele plek die het wegzakken van de constructie vermijdt. U kan een vloer plaatsen op een betonplateau, betontegels of een verharde grond.

- Maatwerk
Wist u dat maatwerk totaal geen probleem vormt voor Gardival? Contacteer uw verkoper bij u in de buurt en zoek samen een oplossing voor uw wensen en vragen.

- Niet-behandeld hout
Moet niet-behandeld hout beschermd worden?
Ja. Ons gure klimaat vereist een goede verzorging van niet behandeld hout. U kunt het kleuren met oliën, of verven in de kleur van uw smaak. Uw verfspecialist in de regio kan u zeker verder helpen bij de keuze van het aangepaste product.

- Behandeld hout
Moet drukgeïmpregneerd hout beschermd worden?
Drukimpregnatie is een bescherming van het hout tegen weersomstandigheden, schimmels en verrotting. Vergeet echter niet dat we met een natuurproduct werken, en dat onder invloed van de veranderende weersomstandigheden verkleuring en barsten kunnen ontstaan, wat geen enkele inbreuk pleegt op de kwaliteit van de houtbehandeling. Wilt u de kwaliteit van uw hout behouden, dan kan u het hout extra voeden met speciale oliën.

- Carport hoogte
Hoe bepaalt u de hoogte van uw carport met berging?
De hoogte van de carport wordt bepaald door de hoogte van de berging. U moet dan ook eerst uw berging plaatsen vooraleer te starten met de carport. Het spreekt voor zich dat eveneens de afmeting van uw wagen bepalend zijn voor de hoogte van uw carport.

Aandacht !
Voor de montage van de producten moet de handleiding gevolgd worden.

 

Hebt u nog een andere vraag? Contacteer ons via info@exteriorliving.be of bel ons op het nummer 051 21 13 48.
Op zoek naar een dealer in je buurt? Vind je dichtsbijzijnde dealer via onze dealerlocator.

Onze merken