Constructiedetails

Verschillende constructiemethodes
We hanteren verschillende methodes om onze tuinconstructes op te bouwen

Alpha-systeem
Dit systeem is uniek door zijn gepatenteerde hoekverbinding. Je hebt bij deze types een rechte hoekafwerking en de wandplanken zijn gelijk gelijnd. Dit syteem zorgt voor egale, vlakke wanden binnen en buiten en is eenvoudig op te bouwen.
De tuinhuizen zijn vervaardigd uit Noord-Europees grenen en deze zijn standaard niet drukgeïmpregneerd. Een geïmpregneerde afwerking is mogelijk. De dikte van de wanden is 21 of 28 mm. 

Blokhut-systeem
Onder blokhutsysteem verstaat men de traditionele blokhut-hoekverbinding met de uitstekende delen. Bij de dikte van de wandplanken hebt u de keuze uit 28 of 45 mm. De tuinconstructies zijn vervaardigd uit Noord-Europees grenen of vuren. Een geïmpregneerde afwerking is mogelijk. Bij chalets wordt een wanddikte van 68 mm gebruikt en wordt de constructie kleurloos gedrenkt (als eerste bescherming). Afhankelijk van het model kan u als dakbedekking kiezen tussen: shingels, dakpanplaten in staal, staalplaten met of zonder isolatie, coolgreen, polycarbonaatplaten, EPDM.

Pen- en gat verbinding
Een pen-en-gatverbinding is een houtverbinding waarbij twee houten onderdelen door middel van een pen-gat met elkaar worden verbonden. Aan het ene deel wordt een rechthoekige pen gemaakt. In het andere onderdeel wordt een rechthoekig gat gehakt of gefreesd met dezelfde afmetingen. Bij de pen wordt bij voorkeur aan beide kanten van de pen een derde van het hout weggehaald, zodat de dikte van de pen 1/3 van de oorspronkelijke houtdikte is. Een pen-en-gatverbinding is een sterke verbinding. Ondere andere onze Tack Oak constructies, onze overkappingen, de Exterior en Exterior XL, de brazil en de Luna worden met een pen- en gatverbinding opgebouwd.

Paneelbouw
Bij het paneelbouwsysteem worden de wanden gemonteerd op een vast kader. Op locatie worden de kaders en dus de volledige wanden aan elkaar gevezen. Door de planchetten op regelmatige afstand vast te vijzen op een robuuste kader, zijn we zeker van een stabiele constructie bij eender welke weersomstandigheden. Ook is het plaatsen van een dampscherm mogelijk bij deze constructie.

HPL-plaat systeem
Bij de Panama worden de wanden opgebouwd met volkunststofplaten of HPL (High Pressure Laminate). De platen worden vastgelijmd op een vast kader waardoor er geen verankering zichtbaar is. Door dit soort constructie te gebruiken, laten de platen zich toepassen als een geventileerd gevelsysteem. Ook het isoleren van deze wanden is mogelijk bij deze constructie.

Maatvoering

Beplanking

Onze merken